Nyár végi hajápoló tippek




loading…





Nyár végi hajápoló tippek

A külső környezeti hatások következtében hajunk gyakran válik fakóvá, szárazzá és töredezetté.

A problémát nem lehet rendszeres hajmosással megoldani, fontos a megfelelő kondicionálás is.

Azt nem nagyon tudjuk elkerülni, hogy a környezeti hatások károsítsák a hajunkat. Ha azonban megfogadja tanácsainkat, tökéletesen sima és selymes frizurát varázsolhat magának.

1.    Előkezelés

Még szárazon kenjünk a hajunkra kókuszolajat: 2-3 evőkanálnyi mennyiséget oszlassunk el a száraz hajunkon, és dörzsöljük be a fejbőrünkbe is, majd így menjünk tusolni. Mosakodjunk meg a szokásos módon, és csak ezután használjuk a számunkra megfelelő sampont és balzsamot. Ez az előkezelés azért jó, mert szárazon a haj jobban magába tudja szívni a tápanyagokat, ráadásul utána a gőz is segít ebben. Ha a nedves hajba masszíroznánk, zsírossá tennénk azt.

2.    Megfelelő hatóidő

A legfontosabb, hogy a megfelelő terméket válasszuk. A különösen száraz hajra olyat ajánlunk, amely hidratál és természetes olajokat tartalmaz. Emellett ne legyen benne alkohol, mert az méginkább szárítja a hajat. A balzsamot hagyjuk a hajunkon legalább 2-3 percig. Ezalatt az idő alatt leborotválhatjuk a lábunkat, vagy csak élvezhetjük a meleg, párás zuhanyfürdőt.

3.    Fodrászok tippje

A több nem mindig jobb. Ne tegyünk túl sok balzsamot a hajunkra és az is fontos, hogy sose kerüljön belőle a fejbőrünkre, mert az, a haj zsírosodásához vezethet. Elég a hajunkra, és főleg a végekre tenni belőle. Amikor kiöblítjük, csak annyira mossuk ki, hogy hajunk még selymes maradjon. Így könnyebb lesz fésülni is, és nem roncsolódnak a hajvégek.

4.    Egy kis plusz

Ha úgy érezzük, hogy extra kondicionálásra van szüksége hajunknak, akkor mindenképpen olyan terméket használjunk, amely természetes alapanyagokból áll: jótékonyan hat például az argánolaj, amely nem nehezíti el és nem teszi zsírossá a hajszálakat. Ha megfelelő minőségű balzsamot használunk, akkor még hajlakkra sem lesz szükségünk, mert pontosan úgy fog állni a hajunk, ahogy szeretnénk.

5.    Fésülés

Széles és ritka fogazatú, úgynevezett bontófésűt használjunk! Ne föntről lefelé, hanem mindig alulról felfelé haladjunk, és óvatos mozdulatokkal oldjuk ki a gubancokat. Így nem fogjuk húzni a fejbőrünket, és nem fognak töredezni a hajvégek sem.

6.    Szárítás

A túlságosan forró levegő szárítja a hajat, így mindig csak langyosra állítsuk a hajszárítót. Ne legyen túl forró, és ne tartsuk túl közel sem a hajunkhoz!

Forrás: Everyday




loading…