Birod a jo posztokat?! Akkor keresd fel az impulz.hu és birod.hu oldalt!

4 zsírégető csodaszer, amit ideje megismerned! Négy hatékony, természetes csodaszer, melynek zsírégető erejéről, talán még te sem hallottál!

loading...

Ime, négy hatékony, természetes csodaszer, melynek zsírégető erejéről talán még te sem hallottál.

A fogyókúra során sem kell lemondanod a különleges ételekről, már csak azért sem, mert létezik néhány speciális táplálék, mely nemcsak étrendedet teszi változatossá, de karcsúsító ereje is páratlan. A következő négy ritkán emlegetett, de annál hatékonyabb csodaszerre ez különösen igaz.

Maracuja

Ez az intenzív illatú, ehető magvú gyümölcs a vitaminok és ásványi anyagok valódi tárháza, emellett javítja a szervezet energiaszintjét, és fokozza az anyagcsere-folyamatok hatékonyságát is.

A golgotavirág-gyümölcs vagy passiógyümölcs igen gazdag C- és B-vitaminokban, melyek elengedhetetlenek a fehérje- és szénhidrát-szintézishez, vagyis hiányuk esetén emésztőrendszered nem tudja megfelelően feldolgozni és hasznosítani a táplálékokat, ami akár túlsúly kialakulásához is vezethet. A maracuja magjai továbbá serkentik a bélmozgást, nem beszélve arról, hogy szervezeted salaktalanításában is fontos szerepet játszanak.

Mindemellett e különlegesség fogyasztásával nagy mennyiségű rosthoz jutsz, ami az egészséges emésztéshez, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséhez is elengedhetetlen. A maracuja továbbá jócskán tartalmaz vasat, magnéziumot és cinket – melyek szintén elengedhetetlenek a zsírégetés folyamataihoz -, valamint karotinoidokat, melyeket a szervezet antioxidáns hatású A-vitaminná alakít, ami pedig a rákellenes küzdelemben játszik fontos szerepet. Fogyasztásával végül, de nem utolsósorban egész testedet energetizálhatod, valamint testi és szellemi teljesítőképességedet is növelheted. A gyümölcsöt mindig nyersen fogyaszd, ezen kívül azonban tetszőlegesen variálhatod.

Jamgyökér

Ez a rostokban igen gazdag gyökérzöldség évszázadok óta a legalapvetőbb táplálékot jelenti a világ számos részén. A jamgyökér sárga, fehér és bíbor változatban létezik. Mindegyik típusról elmondható, hogy magas ballasztanyag-tartalma révén segíti az emésztést és a szervezet salaktalanítását, a sárga jamgyökér mindezeken túl azonban nagyon gazdag béta-karotinban is, mely testedben az A-vitamin előállításához szükséges.

Ezek nélkül nem indul be a fogyás! 15 nélkülözhetetlen kellék

Béltisztító táplálékok: képeken a 12 legerősebbA legveszélyesebb fogyókúrás tévhitekA 15 leghatékonyabb negatív kalóriás étel15 biztos tipp farkaséhség ellenA legfinomabb zsírégető gyümölcsökA 6 legfinomabb zsírbontó italA legerősebb karcsúsító, méregtelenítő gyógynövényekFilléres zsírgyilkosok! Képeken a legerősebb fogyasztó fűszerekLaktató, fogyasztó, béltisztító gyümölcsökA legjobb nyári salaktalanítók

Ez pedig elengedhetetlen a sejtmembrán megerősítéséhez, a vírusok távol tartásához, a rák megelőzéséhez, továbbá segít a testnek, hogy megbirkózzon a stresszel és a környezeti ártalmak, illetve a helytelen táplálkozás miatt felszaporodó méreganyagokkal. A jamgyökérben található B-vitaminok segítik az anyagcsere-működést, továbbá fokozzák az energiaszintet, csökkentik a depresszió tüneteit és a stressz hatásait, melyeknek egyébként az immunrendszerre is igen káros hatásaik lennének. A jamgyökeret számtalan módon felhasználhatod: sütheted, főzheted, de önmagában vagy zöldségekkel vegyítve pürésítheted is. Elkészítési módjai leginkább a krumpliéihoz hasonlítanak.

Sáfrányosszeklice-olaj

A sáfrányos szeklice magjából készült világos, aranyszínű olaj elsősorban a szívbetegségek megelőzésében játszott szerepe miatt válik napjainkban egyre népszerűbbé, azonban ezen kívül is számtalan jótékony hatást tudhat magáénak, legyen szó az egészségmegőrzésről vagy épp a súlykontrollról.

A sáfrányos szeklice olaja tömve van E-vitaminnal, azzal az antioxidánssal, mely távol tartja a rákot, megőrzi a bőr egészségét, és salaktalanítja a szervezetet. Fitoszterolokat is tartalmaz, vagyis olyan növényi vegyületeket, melyek szerepet játszanak a koleszterinszint csökkentésében, így a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is.

Az olaj kiváló emésztésjavító hatással rendelkezik, emellett gazdag omega-3 zsírsavakban, melyeket a szervezet prosztaglandinokká alakít. Ezek a vegyületek kiegyensúlyozzák az immunrendszert, segítik az anyagcsere-működést, mérséklik az allergiás reakciókat, enyhítik a gyulladásokat, javítják az idegek és az agy működését, valamint segítenek szabályozni a vércukorszintet, ami az egészséges fogyás érdekében is nélkülözhetetlen. A sáfrányos szeklice olaját soha se melegítsd, ha pedig ételeidhez adtad, azokat mielőbb igyekezz elfogyasztani. A legjobb, ha saláták önteteként alkalmazod.

Fenyőmag

Ez az aromás, olajos mag tele van fehérjével és ásványi anyagokkal, melyek révén segít a zsírégetésben és az izomépítésben, nem utolsósorban pedig a betegségeket is megelőzheted fogyasztásával. A fenyőmag gazdag cinkben, mely immunerősítő és antioxidáns hatású anyag, emellett a fehérje-, a zsír- és a szénhidrát-anyagcsere fontos résztvevője. A magok továbbá nagy mennyiségben tartalmaznak gyulladásgátló, telítetlen zsírsavakat, melyek segítenek az alacsony koleszterinszint fenntartásában, és hozzájárulnak a szív egészségéhez is.

A fenyőmagban mindezeken túl sok E-vitamin is található, mely véd a salakanyagoktól, és az immunrendszer antitesteinek is nagy szükségük van rá, hogy képesek legyenek leküzdeni a betegségeket. A fenyőmag a szintén anyagcsere-javító magnéziumnak is jó forrása, mely még az allergiás reakciókat is képes enyhíteni. A magot leggyakrabban salátákhoz keverik, de felhasználhatod szendvicsek, krémlevesek és főzelékek készítése során is.

Forrás: Femina

http://ermeinfo.hu/wp-content/uploads/2016/11/ermeboltreklam.jpg

loading...